Sóc la Vanesa, tinc 42 anys i vaig néixer a Argentina. Vaig viure set anys a Mèxic i des dels 20 anys que visc a Barcelona. Sóc educadora a Moixaina des de fa 4 anys.

Al llarg de la meva vida he caminat per diferents disciplines, em vaig formar en Naturopatía i alimentació energètica. La meva vida professional sempre ha estat relacionada amb el món creatiu en diverses formes, com les arts plàstiques i la dansa. Finalment vaig decidir formar-me en educació viva, activa i lliure per tal d’enfocar-me laboralment en aquesta àrea a la vegada que integrava les meves facetes artísitques i de cures integrals.

Porto molts anys vinculada al món de la infància, treballant en escoles d’educació infantil i instituts, però va ser a partir de la meva maternitat quan vaig connectar amb la necessitat d’acompanyar als nens i nenes des del respecte i la cura i també quan vaig descobrir la importància de crear un entorn on les criatures poguessin créixer expressant-se i expandint-se amb tot el seu ser.

Durant els 4 anys que vaig estar acompanyant com a mare al meu fill a Moixaina, vaig tenir la oportunitat de profunditzar en el terreny emocional, treballar molts dels meus processos personals i transformar la manera que tinc de veure el món; un camí molt gratificant pero, a vegades, també molt intens i dur. Va ser durant aquest temps que vaig iniciar la meva formació en educació viva i educació lliure.

Més endavant, aquest haver transitat el camí com a mare-acompanyant, em va permetre passar a formar part de l’equip educatiu, continuar creixent i aprenent cada dia i aportar la meva experiència professional i emocional per a acompanyar a les families, nenes i nens en el seu camí de desenvolupament, des de l’amor i el respecte.

Crec fermament que l’educació lliure és una llavor per a fer d’aquest món un lloc més humà, respectuós i amorós.